colontitle

ВКО - бригаді морської піхоти

Як послання з Одеси потрапляє в усі куточки Землі? Просунуті інтернетники посміхнуться: Імейл, Вотсап, Вайбер, Телеграм... Інші віджартуються - у Землі куточків немає, вона кругла. І всі при цьому виявляться праві, але не зовсім. Виявляється, що послання тільки в тому разі досягне адресата, якщо серце його готове до прийому. А такі серця, налаштовані на прийом послань з Одеси, є в усіх куточках Землі. Це серця одеситів усіх країн.

Тричі, за час війни путлерівських рашистів з Україною, звертався Всесвітній клуб одеситів до сердець, які люблять Одесу. Коли створювалося народне ополчення - територіальна оборона, "розсіяні" одесити допомогли з бронежилетами. Потім допомогли передати госпіталю імпланти для хірургічних операцій пораненим бійцям.

Нині, за рахунок їхніх коштів, Одеській бригаді морської піхоти ВМС України передано препарати і пристосування для екстреної медичної допомоги пораненим бійцям ЗСУ: 70 турнікетів, 70 бандажів, 15 шин, 50 термоковдр 3 НІО. Начальник медичної служби Аркадій Борисович Савинський від імені командування бригади подякував усім, хто надав допомогу в такий важкий для нашої країни час.

Особливу вдячність і подяку Всесвітнього клубу одеситів по праву заслужив волонтер ЗСУ з Ізраїлю, який побажав залишитися інкогніто. Його стараннями заявку медичної служби було задоволено в найкоротший термін. Неоціненну допомогу в придбанні ліків для бійців ЗСУ надали Йосип і Лариса Макагон із Нью-Йорка, Алекс і Вікторія Татарови з Тель-Авіва, Люба Годун із Мельбурна, Белла Тульчинська з Рамле, Лілія Сталік із Брукліна, Юлія та Михайло Швабські з Маямі, Іосим'як Гелен зі Швейцарії та велика приятелька ЗСУ, одеситка Тамара Каганович.

Благодійність цих чудових людей - внесок у нашу прийдешню перемогу! Слава Україні!