colontitle

Авторський проект Фелікса Кохріхта «Діалоги на Ніженській» з программою «Пурім - веселе свято перемоги»Авторський проект Фелікса Кохріхта «Діалоги на ніженській» 
з программою «Пурім - веселе свято перемоги»

Серед свят, які євреї шанують на протязі тисячоліть, сьогодні - під час війни - особливе значення мають ті, що символізують боротьбу із запеклими ворогами та перемогу над ними.

Ще не так давно відсвяткували Хануку, а зараз, на початку весни, прийшов Пурім. Події, що відбулися 2400 років тому, розповідають про мужність, непохитність та винахідливість наших предків. Найбільш яскрава роль у них належить героїні Біблейського епосу - цариці Естер. Слід підкреслити, що Пурім відзначається веселими традиціями та активною участю у святах дітей.

В ці дні Пурім відмічають у синагогах, сім ях, школах, клубах . В Одесі центром святкувань став Єврейський культурний центр «Бейт Гранд».

Сьогодні у нашу спеціальну програму завітали цікаві та креативні гості: керівник Єврейських програм Марина Лондон, відома акторка Каріна Шрагіна-Кац та режисер театру Благодійної фундації «Хесед Шаарей Ціон» Семен Крупнік.

Розмова про Свято Пурім про те, як він у ці не прості часи допомагає нам в житті працювати, святкувати, перемагати.

Відео-запис за посиланням: https://youtu.be/WGK_1DYBam4