colontitle

Живопис народжується з тиші

У галереї Всесвітнього клубу одеситів можна відвідати виставку живопису "Terra Silentium" ("Земля мовчання") Сергія Ільїна.

Власне, своїм "персоналкам" Сергій Михайлович дає завжди одну й ту саму назву. Піднесена тиша панує на цих дивовижних полотнах серед природи нетутешньої краси та за прихованими за довгими шатами постатями персонажів.

Живопис і графіка цього художника (в миру ще й завідувача виставковим відділом Одеського Музею західного і східного мистецтва) є реалізацією його снів і видінь. А духовними наставниками автора можна назвати адептів таємних знань, романтизму та символізму. Тож розгадати ребуси його живописних послань непросто, натомість отримати насолоду від їхньої пишноти - запросто. Не випадково роботи Сергія Ільїна можна зустріти в Антверпені, Осло, Брюсселі, Берліні, Дюссельдорфі, Празі, Любляні.
- Нагадаю, що з експозиції Ільїна починалося виставкове життя клубу тридцять років тому. У художника є своє обличчя. Навіть більш того, він вибрав художню манеру на зорі своєї творчості, і залишається їй вірним довгі роки. Як мені видається, його колись надихнув швейцарський живописець Арнольд Бьоклін, символіст і містик, чиї роботи були популярні в XIX столітті. Сидячи у себе в невеличкій майстерні, Сергій Ільїн подорожує з нами то у фіорди Норвегії, то до архітектурних шедеврів Флоренції, він творить власний світ, - розповів віце-президент клубу Євген Голубовський.

Автор - Софія Левкович (http://vo.od.ua/rubrics/kultura/49103.php )
Фото - Степан Алекян