colontitle

Напередодні літа і святкування Міжнародного дня захисту дітей в Одеському літературному музеї відбулася презентація першої збірки віршів нашого талановитого Микити Геруса!

Справжнє свято дитинства і натхнення організував Департамент культури, туризму та євроінтеграції Одеської міськради, керівники та педагоги Одеської школи мистецтв № 8 і звичайно ж, наш юний поет. Микита Герус - 11-річний одесит, Ватажок Всесвітнього клубу юних одеситів, скрипаль-початківець, піаніст, актор, прозаїк і поет, що вже відбувся, автор Альманаху, «Дерибасівська-Ришельевская», книжки «Одеса - моє місто рідне», з благословення Євгена Михайловича Голубовського - учасник Літературної студії при ВКО «Зелена лампа», бажаний учасник Літературних зустрічей і Поетичних вечорів.

У своєму юному віці Микита - книголюб і бібліофіл, який допитливо вивчає класичну й сучасну літературу, дивовижна світла людина, яка тонко відчуває та ясно бачить, здатна чути ритми світу і втілювати їх у поетичні рядки. Чудова родина Микити Геруса активно підтримує творчі починання улюбленого сина, турботливі педагоги школи мистецтв № 8 збагачують його новими знаннями та розвивають численні таланти. Відрадно, що серед них - членкиня Всесвітнього клубу одеситів, керівниця Театральної студії «Скерцино» мш №8 Олена Олександрівна Тананайко. Величезна подяка Директору Департаменту культури, туризму та євроінтеграції Одеської міськради, члену Президентської ради ВКО Івану Леонідовичу Ліптузі за підтримку нашого улюбленого поета!

"Наприкінці минулого року ми ініціювали новий мистецький проєкт, який назвали «Одеса. U-Next». Мета проєкту - надати підтримку талановитим учням наших мистецьких шкіл і познайомити одеситів з юними зірками нашого міста через концерти, виставки, інтерв'ю, відеокліпи тощо, щоб ми пишалися не тільки минулим, а й майбутнім Одеси.

Одним із яскравих учасників минулорічного концерту був 11-річний Микита Герус - учень Художньої школи №8 м. Одеси. Одеси. Сьогодні в Золотій залі Одеського літературного музею відбулася презентація першої книжки віршів Микити «Що таке для мене світ?» ілюстрована малюнками також учнів восьмої школи.

Театральний клас «Скерцино» (керівник Олена Тананайко) показав театралізовану постановку за віршами Микити Геруса. А сам автор виступив у ролі чарівника Олі Лукою, розповівши музичну казку.

У другій частині вистави відбувся концерт зразкового оркестру народних, духових та ударних інструментів «Палітра». Оркестр віртуозно виконав українські та європейські мелодії (художній керівник Роман Гаєвський). Кваліфікаційна комісія підтвердила звання зразкового колективу оркестру «Палітра».

Спасибі, насамперед, мамі Микити Оксані Герус за такого хлопця, а також усім учителям і вихователям і особливо директору школи №8 Неллі Фоміцькій за чудове видання збірки поезій, що надихне й самого Микиту, й інших дітей проявляти й удосконалювати свої таланти!" - написав Іван Ліптуга за підсумками Презентації книги Микити Геруса «Що таке для мене світ?» !

Щиро пишаємося юним одеситом Микитою Герусом і бажаємо нових творчих успіхів, книжок, ролей, перемог, а головне - щастя та миру!