colontitle

«Творчість - моє життя!»

Виставка юної художниці Владислави Шурдук під такою назвою відкрилася в галереї Всесвітнього клубу одеситів (Маразліївська, 7). Утім, і інші учасники вернісажу могли вигукнути: «Творчість - моє життя!». Напередодні Міжнародного дня захисту дітей ВКО вирішив поєднати виставку дитячого малюнка з концертом маленьких виконавців.

Владі дев'ять років, і п'ять із них вона займається в студії Клавдії Боголюбової. Акварель, гуаш, акрил, літературні та біблійні сюжети, наслідування великим майстрам минулого, квіти - все найпозитивніше, найкрасивіше. Клавдія Боголюбова провела чотири майстер-класи з живопису для дітей з тимчасово переміщених до Одеси сімей у рамках проєкту ВКО «Мистецтво жити в Одесі». Створені на цих уроках малюнки також представлені на виставці. Сьогодні на українських дітей навалився такий тягар страху і стресу, що заняття мистецтвом стають необхідною арт-терапією.

А на музикантів лікувальний вплив чинить, звісно, музика. Для перших відвідувачів виставки виступали учні школи мистецтв імені Еміля Гілельса Софія і Микита Литовченки, учениці школи мистецтв № 7 Вікторія Джигова, Софія Тисовська, Іда Балабаш, дует «Промінчики» і піаніст Борис Белановський. До спільних джазових імпровізацій долучилися й слухачі, яким роздали барабанчики та маракаси, і це був той самий потік творчості, який виносить із будь-яких негараздів, заряджаючи оптимізмом.

Галина Мар'їна.