colontitle

Український піаніст Олексій Ботвінов отримав найвищу нагороду французької асоціації Arts-Sciences-Lettres

ЇЇ присуджують фахівцям, які талантом і працею сприяють просуванню французької культури в мистецькій, літературній та науковій сферах.

Український піаніст-віртуоз з Одеси Олексій Ботвінов отримав Платинову медаль французької академічної асоціації Arts-Sciences-Lettres за видатні заслуги в мистецтві як піаніст, засновник і президент фестивалю класичної музики «Odessa Classics». Про це повідомило видання Kyiv Post.

Церемонія відбулася 6 жовтня в Парижі. Під час нагородження Олексія Ботвінова звучав Гімн України. Музикант виконав твори Шопена і Рахманінова для аудиторії у понад 600 слухачів. Крім Ботвінова, цьогоріч Платинову медаль отримали ще 6 діячів культури та науки.

Про асоціацію Arts-Sciences-Lettres:

Асоціація була заснована 1915 р. Це приватна ініціатива, що перебуває під високим патронатом Президента Республіки.

Асоціація щороку присуджує нагороди фахівцям, які талантом і працею сприяють просуванню французької культури в мистецькій, літературній та науковій сферах.

Серед попередніх лавреатів були Олів’є Мессіан, Жан-Поль Бельмондо, Жак Ів Кусто.

Про Олексія Ботвінова:

Віртуозний піаніст, засновник і організатор фестивалю класичної музики «Odessa Classics», один із провідних у світі спеціалістів з творчості Рахманінова.

Після початку повномасштабного вторгнення активно подорожує світом, даючи концерти, просуваючи українську культуру та збираючи пожертви на користь ЗСУ.

2022 року разом зі скрипалем Даніелем Хоупом записав на "Deutsche Grammophon" диск з музикою Валентина Сильвестрова.

Ксенія Білаш, редакторка відділу "Культура"
Фото: facebook/botvinov