colontitle

Молодість - це майбутнє і ми хочемо бути почутими. З усіма недоліками, усією історією за плечами

У Всесвітніьому клубі одеситів відбулася благодійна музично-поетична зустріч «Ступінь понимания». Перша зустріч зі спільного проекту Всесвітньому клубі одеситів та проекту «Вільні Душі» для дітей-переселенців та одеських підлітків, де гости Клубу приєдналися до мистецтва, що живе й розквітає навіть під час війни.

«Молодість - це майбутнє і ми хочемо бути почутими. З усіма недоліками, усією історією за плечами».

«Шлях мрійника, що втілює всі «хочу» - реальний». Це повною мірою відноситься до ініціатора і ведучоі Благодійної музикально-поетичної зустрічі "Ступінь розуміння" Єлизавети Скорби. Музика дня п'ятнадцатирічної вокалістки і поэтесси – це спосіб скласти та донести думки, а поэзия - спосіб відкрити ще більше души.

Разом із талановитою вокалісткою, поетом и акторкою свої твори представили:

Настя Околиця - Сонграйтер, співачка та псевдо поетеса Від її лірики люди плачуть, а від ударів по струнах серденько б'ється швидше

Шістнадцятирічна поетеса, яка обрала вірші замість психотерапії. «Поезія – моя любов, і водночас – моя ненависть, бо прокидатися серед ночі через те, що в голову, мов постріл, прийшов вірш – не найприємніше відчуття. Ігнорую існування свого навчального закладу, замість пар – книги, вірші і посиденьки компанією творчих людей. Я вмію не тільки писати вірші, а й зв'язувати людей, мрію вдосконалити свої навички в шибарі. Якщо падати в багнюку – то тільки заради нового вірша, якщо стояти на колінах – тільки при відсутності стола і щоб записати декілька важливих слів».

Герус Никита – десятирічний поет, учасник Літературної студії «Зелена лампа» прі ВКО. Перша на його творчість звернула увагу вчителька, яка рекомендувала спробувати свої сили в творчих конкурсах: в 2021 році при першій спробі в конкурсі «Море талантів» посів друге місце, того ж року в конкурсі «ЯWRITER» посів першу сходинку в конкурсі поезії. Участь в конкурсах познайомила його з Всесвітнім Клубом Одеситів, який допомагає розвитку його творчості, а спілкування з талановитими людьми надихає.

Михайлуца Катерина - піаніст, аранжувальник, лідер гурту "JustPlay". "Інтерес к фортепіано виник ще в дитинстві с підбору пісень та композиції на слух. Велике захоплення завжди відчуває від концертів в Одеській філармонії та інших концертних залах міста. Вважаю, що мені дуже пощастило навчатися в Одеському фаховому музикальному коледжі ім. К.Ф.Данькевича и ОДМА ім. Неждановой у неймовірних викладачів и знатися серед талановитих студентів. Улюблене хобби - гра в ансамблі, концертмейстерство, транскрипція. Надихають - люди, мандри, культурна спадщина, воля, щирість чувств и эмоций. Важливими аспектами у виконанні вважаю наявність ідей, образу та відповідного настрою твору".

«Магія моменту створюється тільки разом і, сподіваюся, нам це вдалося», - висловила свою думку Єлизавета Скорба. Молоді одесити створили справжню магію творчості, заворожили нею і дітей-переселенців з окупованих міст нашої країни, і членів ВКО. Тривалі оплески стали тому підтвердженням. Блискуче виконана Єлизаветою пісня "на біс" "Летіла зозуля. Та й стала кувати "заворожила всіх гостей. Пропонуємо і вам послухати талановитих дітей Одеси - продовжувачів славних традицій наших великих земляків - https://youtu.be/4fwh18pcHN4

Наступний концерт для дітей-переселенців відбудеться завтра о 15.00 - https://fb.me/e/1Ns3ih9MY