colontitle

Джазові хвилинки Олени Шевченко

На початку жовтня завершився дивовижний цикл подій «Jazz-Осені» в Одесі. Але, як пообіцяли організатори цієї яскравох подіі, «це ще не кінець. Чекайте на нові сюрпризи від нас. Тому що Jazz must go on. Тому шо Одеса - це колиска культури. І ми це ще продемонструємо…» Всесвітній клуб одеситів приєднується до цих подій та починає продовжувати…

Через місяць - 14 листопада у ВКО відбудеться вечір пам'яті Миколи Яковича Голощапова – видатного джазового музиканта, засновника та беззмінного керівника естрадного відділу Одеського музичного училища (нині – Одеський коледж мистецтв імені К.Ф. Данькевича), художнього керівника та диригента джаз-оркестру, великого друга ВКО. Напередодні цієї дати - дня народження Миколи Голощапова, коли йому могло б виповниться 82 роки, протягом місяця ми публікуватимемо лекції Олени Шевченки із циклу "Джазові хвилинки"

Олена Шевченко - видатний музикознавець, методист, викладач вищої категорії теоретичних дисциплін джазового профілю Одеського професійного коледжу мистецтв ім. В.Нежданової, вона справжній інтелектуал та професійний науковець власної справи, а в музичних колах і серед своїх шанувальників Олена відом як Леді Джаз. Ніхто як вона не живе цим мистецвтом усім своїм серцем і душею. Тому послухати її лекції - це справжня фортуна для поціновувачів джазових стандартів.

У період воєнного часу мисткиня провела 24 благодійні концерти з джазовими та академічними музикантами на різних сценах Одеси та Одеської області, у тому числі і на заходах Всесвітнього клубу одеситів, і для бійців територіальної оборони!

«Джазові хвилинки" - авторська програма Олени Шевченко, створена для бійців 126 окремої бригади територіальної оборони міста Одеса та відвідувачів сторінки у Фейсбуці.
Це певний джазовий простір з відео- та аудіо-матеріалами, світлинами з короткими поясненнями рис стилю, історичних обставин популярності виконавців та авторів джазової композиції.

Починаємо ми з передачи, яка відображує моменти концерту у Всесвітньому клубі одеситів , де приймають участь Олексій Петухов (фортепіано, методика), Артем Селіханович (фортепіано), Надія Коробейко (скрипка), Євгенія Кода (вокал). Ведуча - Олена Шевченко - https://youtu.be/fsndyX4Ky5A

Відеозапис фрагменту "Чаттануга Чу-Чу" у виконанні оркестру Глена Міллера з кінофільму "Серенада сонячної долини" і аудіозапис виконання цієї теми Олексієм Петуховим.