colontitle

Благодійний концерт "Коли я повернусь" за творами Олександра Галича

У Всесвітньому клубі одеситів 29 січня відбувся Благодійний концерт "Коли я повернусь" за творами Олександра Галича.

У дні пам'яті жертв Голокосту ми почули вірші та пісні великого поета.

Поетична творчість Олександра Галича, незважаючи на величезну аудиторію його шанувальників, досі вивчена недостатньо. Тому є причини. Перша з них - майже підпільне існування пісенної творчості О. Галича, яка тривалий час перебувала під негласною, а потім і фактичною забороною. Друга – еміграція-вигнання, вимушений відрив від Батьківщини.

До Одеси Галич приїжджав кілька разів наприкінці 1960-х років. Про своє ставлення до Одеси і до одеситів написав також у баладі "Спогад про Одесу" і в незакінченому романі "Блошиний ринок". Роман, а точніше його перша і єдина частина - "Прощавай, Одеса!" - присвячений місту й одеситам, яких він описує у своїй звичайній іронічній манері: “Одесса, как известно, самый необыкновенный город на всем белом свете. Я знаю это твердо и не советую никому спорить со мною по этому поводу…”.

У дні пам'яті жертв Голокосту ми почули вірші та пісні великого поета.

Автори та виконавці програми - члени ВКО - Алексей Семенищев та Валерій Черніс занурили гостей концерту в поетичний світ поета, сповнений трагізму, ностальгії, але, перш за все, любові і надії.

Репортаж про концерт - у програмі Олександра Федоренка зі Скверу миру: https://youtu.be/o6Es65HXaDo

Фото - Олександр Синельніков