colontitle

Як добре, що море десь поблизу: одеситка намалювала «Натюрмортопейзаж» та видала книгу віршів

Персональна виставка Тетяни Партіної «Натюрмортопейзаж» відкрилася у Всесвітньому клубі одеситів (Маразліївська, 7).

Тетяна – аквареліст, ілюстратор, поет, успішно працює в різних техніках декоративно-ужиткового мистецтва, за першою освітою художник по костюмах, за другою архітектор.

Збірка її віршів «Як добре, що море десь поблизу» відверто розповідає не лише про вплив морської стихії, що надихає, а й про розчарування, коли нові володарі узбережжя перепиняють шлях до води. Декілька віршів пролунало на авторському вечорі різнобічно обдарованої одеситки.

Зате Тетяна може створити ідеальну ситуацію, намалювати утопічну картину світу. Тому буває так, що у натюрморт вводиться пейзаж за вікном, який насправді існує у зовсім іншому місці. Злиття жанрів і породило назву експозиції.

«Я люблю натюрморт, — зізнається Тетяна Партіна. — Але часто я намагаюся не просто зобразити набір предметів, а й викликані їхньою спільністю асоціації, фантазії тощо. Забрати шмат стіни, відкрити вікно, розширити простір. Уявити, що там може бути далі…».

Прикрашати простір навколо себе та лікувати душі красотою – достойна задача для творчої жінки. Звичайно, натюрмортний фонд Тетяни складається в основному із предметів старовини, сучасні годинники або чайники зовсім не приваблюють її. Цікаві речі вона подеколи позичає у друзів для того, аби їх намалювати. Пропозиції збоку теж приймаються, мисткиня завжди у пошуку нових «моделей».

Авторка — Ірен Адлер (https://dumskaya.net)

Фото Володимира Андреєва та Олександра Синельникова