colontitle

Літературно-музична зустріч "потаємна ліва кишеня" у ВКЮО

16 лютого Всесвітній клуб юних одеситів провів свій перший самостійний захід. Літературно-музична зустріч "потаємна ліва кишеня" у ВКЮО - це літературно-музичний вечір, присвячений дню Святого Валентина. З чого ще, якщо не з кохання, має починатися ВКЮО.

Організаторкою та ведучою вечора стала Скорба Єлизавета - керівниця та співзасновниця ВКЮО. Крім проведення самого заходу вона також заспівала декілька пісень. А також представила власний переклад «Une vie d’amour».

Юні одесити Влада Глек, Софія Євсегнєєва та Артем Борисов вкотре підкорили глядачів віршами та прозою. Вже пів року ці молоді таланти завойовують серця жителів рідного міста!
Також, у організацію було прийнято нових членів, які негайно довели своє право на членський квиток. Серед них учениці студії «Скерцино»: Дар‘я Столяр, Валерія Яворська та Анна Копачевська.
Вони представили глядачам монологи. Партнером Дар‘ї для танцю на завершення монологу став Іван Долбілін - гість зі Слов‘янська.
Четвертим прийнятим став молодий журналіст - Никита Рибаченко - який виступив зі своїм есе.

Вечір завершили Анна Маліцька – поетеса, прозаїк, членкиня Національної спілки письменників України. У 2019 році видала два збірки власних поезій: "Вітражі" та "Вечный пилигрим". Учасниця літературної студії "Зелена лампа" при Всесвітвітньому клубі одеситів.

Та Марія Гречана – скрипалька з Миколаєва. Цього року дівчина повинна була закінчити музичну та художню школи, але через небезпечну ситуацію в місті змушена була його полишити. Бере участь у творчих майстер-класах від ВКО - «Мистецтво жити в Одесі» та з лютого веде із мамою власні майстер-класи з виготовлення м‘яких іграшок.

Леонід Менделійович Рукман, уособлення робочого стажу у ВКО, відвідав вечір, щоб відзначити 14 лютого як Всесвітній день дарування книг та подарувати всім молодим збірник метрів одеської літератури, зіставлений Юрієм Михайликом.
«Глаголы настоящего времени»- це збірка віршів членів літературного товариства «Круг», логічне продовження збірки 1991 «Вольный город» - видання з віршами тих самих митців у їх ранні роки писемництва.
Щиро дякуємо всім учасникам за ваш неймовірний виступ та глядачам, без яких цей захід не був би можливим взагалі.

Назавжди разом,
ВКЮО

фото: Олександр Сінельников

Відео-запис заходу - https://youtu.be/PIAn372Zvpg