colontitle

У Всесвітньому клубі одеситів відбувся вечір пам'яті беззмінного Президента ВКО Михайла Михайловича Жванецького

За словами віце-президента ВКО Євгена Голубовського: "День народження Михайла Жванецького, 6 березня, членами Всесвітнього клубу одеситів багато років сприймався, як особисте свято. Сприймалося? Ні, сприймається і буде сприйматися.

Значить пророчими були роздуми Жванецького: "Смерті немає". Безумовно, якщо за смертю слідує БЕЗСМЕРТЯ.

Читаємо останні тексти Михайла Жванецького і сприймаємо ці тексти, як його духовний заповіт нам усім: "А смерть - так просто... Перерва".
"Завжди ходи під Богом. Завжди з ним погоджуйся. Мати його - значить мати совість". "Скоро ми рушимо в бік моря"

Ми всі жили останні півстоліття, прислухаючись до голосу Жванецького, його думки ставали нашими, його фрази збагачували мову народу. І продовжимо вчитуватися і вдумуватися. А значить, жити по совісті, по Жванецькому".

Цього вечора члени Клубу читали безсмертні твори Міхала Михайловича, ділилися спогадами про зустрічі з ним...

Долучилися до учасників зустрічі цього дня члени ВКО, які тимчасово виїхали до інших країн, і наші закордонні друзі, які надіслали свої віде-привітання, які можно побачити на YouTube-каналі ВКО за посиланнями:

Привітання Гаррі Вовка - керівника Сіднейської філії ВКО: https://youtu.be/Y6_9X9Cx4I0
Привітання письменника, члена ВКО Едуарда Ачиславського: https://youtu.be/9AmkgCJbZg4
Привітання Ігоря Казацкера - Президент Одеського землячества Нью-Йорка: https://youtu.be/t2VM6wew18M
Привітання Ігоря Кнеллєра: https://youtu.be/wnP4RmFW3Vc
Привітання Олега Філімонова: https://youtu.be/Imz2U4QqEdE

До дня народження нашого Президента Клуб отримав цінний подарунок від члена ВКО Гагіка Оганесяна - картину Миколи Митрофановича Зайцева (1907-1972 рр.), подаровану Леоніду Євсейовичу Мучнику на 60-річчя. Про це свідчить дарчий напис, датований 17.12.1956 р.

Безцінний подарунок і величезна подяка шановному пану Оганесяну!
Євген Лукашов - заслужений діяч культури України, поет, музикант, професор, добрий давній друг ВКО виконав свої знамениті імпровізації на роялі.

Юні одесити також зробили музичні подарунки всім гостям вечора.
Предводителька ВКЮО Єлизавета Скорба виконала знамениту "Une vie d'amour" (з фр. - "Життя в коханні") - пісню Шарля Азнавура (текст) і Жоржа Гарваренца (музика) у власному перекладі українською мовою!!!

Уже традиційно, на значущих зустрічах членів ВКО ми приймаємо в нашу одеську сім'ю нових членів. З гордістю представляємо вам нових членів ВКО:

Михайло Семенович Крупник - одеський драматург, режисер, актор, який зіграв у більш ніж 20 спектаклях!!!!!

Катерина Віталіївна Чуйко - лікарка-біохімік, завідувачка лабораторії платної поліклініки на Жуковського і просто красива жінка

Олена Ігорівна Шевченко - керівник "Джаз-клуб ВКО", музикознавець, педагог, ведуча всіх Джазових фестивалів і заходів Одеси, Леді Джаз Одеси. Кілька днів тому нею було отримано лист від Девіда Гула - заступника директора Міжнародного дня джазу Інституту джазу імені Гербі Хенкока, яким Олену Шевченко уповноважено стати організатором заходів в Одесі та Україні до Міжнародного дня джазу 2023 року !!!!!

Олена Олександрівна Тананайко - режисерка, керівниця Дитячої театральної студії "Скерцино", режисерка та організаторка всіх дитячих заходів у ВКО, зокрема й майстер-класів акторської майстерності для дітей-переселенців.

Членом Всесвітнього клубу юних одеситів став учень Одеського державного музичного ліцею імені професора П.С. Столярського Віталій Непомнящий.

Поздоровляємо Всіх нових членів ВКО та ВКЮО!

Вітатимемо всіх одеситів - хранителів любові та пам'яті великого Одесита Михайла Жванецького