colontitle

24 березня у Всесвітньому Клубі Одеситів пройшов Вечір пам'яті на честь 109-річчя Юрія Трусова

Юрій Трусов – відомий український автор історичних романів, який народився 3 квітня 1914 року в Одесі. Під його авторством випущено сім історичних романів, три книги повістей, чотири збірки віршів та незліченну кількість газетних публікацій.

Основною роботою Трусова вважається трилогія «Хаджибей» –неймовірної достовірності історичного роману про створення тієї Одеси, яку ми знаємо.

Роботи Трусова мають заслужену популярність з 1958 року – вихід книги «Падіння Хаджибея», і до цього дня, незважаючи на всі труднощі, що супроводжували її ще з радянських часів.

На вечорі виступали майстри художнього слова Олена Куклова та Світлана Лукіна, поет Ігор Потоцький, співак Олексій Семенищев, письменники Олег Дрямін та Олександр Сурилов.

Також на вечорі брали слово голова Одеської регіональної організації Національної спілки письменників України Сергій Димитрієв та голова Одеської регіональної організації Національної спілки журналістів України Юрій Роботін, а також завідувачка бібліотеки № 33 ім. Ю. Трусова Наталя Бондарчук і завідувачка бібліотеки № 2 ім. К. Паустовського Каріна Апарінова.

Організацією Вечора займалася пряма онука Юрія Трусова – Олена Миколаївна Кузнєцова. То був не перший вечір пам'яті, що організувала Олена Миколаївна, заради того, щоб ми пам'ятали власну історію.

Дізнатися більше про Юрія Трусова можна в Бібліотеці № 33 ім. Юрія Трусова, на меморіальній дошці за адресою: Белінського, 6, на сайті "Вони залишили слід в історії Одеси": http://odessa-memory.info/index.php?id=248 або за допомогою відеозапису самого вечора на ютуб-каналі Всесвітнього клубу одеситів: https://youtu.be/KYtJQn1T58c

Нікіта Рибаченко, журналіст, член Всесвітнього клубу юних одеситів

Фото Олександра Синельникова