colontitle

Сольний концерт Сергія Тереньєва

Година до початку. Збираються люди. Вони метушаться, перемовляються, плутають вільні й резервовані місця. Усі в очікуванні та передчутті чергової порції музичної насолоди.

І ось, 21 квітня о 16.00 відбувся новий етап фестивалю "Джаз - музика Перемоги" приуроченого до Всесвітнього дня джазу: Благодійний концерт Сергія Терентьєва на честь його 77-річчя!

Організатор і ведуча вечора - Олена Шевченко. Вона оголосила про відкриття фотовиставки Олександра Синельникова та Георгія Гергая "Джаз, джаз, джаз, джаз!", яка триватиме до 30 квітня.

"Ми проводили такі концерти і в літньому, і в осінньому сезоні, - каже Олена, - і щоразу була нова програма. Першого разу ми починали з Шопена, сьогодні Сергій Володимирович запропонував Моцарта".

Сонати Фа-Мажор і До-Мажор у трьох частинах. Зал сидів із закритими очима і опущеними головами, на обличчях усмішки. Звукові паузи дозволяли почути важке дихання в залі, яке переростало в сльози. Сльози естетичного задоволення.

Друга частина заходу була наповнена джазовими імпровізаціями на тему Моцарта. Приміщення моментально заповнила атмосфера майбутніх теплих, літніх музичних вечорів і майбутнього концерту Сергія Терентьєва, який відбудеться 22 квітня о 16.00 у Пресвітеріанській Євангелічній церкві на вулиці Пастера, 62.

За традицією, захід завершився зворушливою композицією "My way" і стоячими оплесками як наслідок. Овації, крики "На біс" посмішки та естетичне задоволення - ось відмінні риси цього вечора.

Нікіта Рибаченко

Фото: Олександр Сінельніков

Відео-запис - за посиланням: https://youtu.be/3dqI7Q8kO8E