colontitle

Чергова зустріч учасників Літературної студії "Зелена лампа" зібрала у Всесвітньому клубі одеситів поетів і письменників Одеси, які вже стали відомими, і початківців-літераторів, які вперше озвучили свої твори перед публікою.

У своєму вступному слові керівник студії, віцепрезидент ВКО Євген Михайлович Голубовський нагадав, що сьогодні - 2.5 роки від дня відходу з життя беззмінного президента ВКО, письменника Михайла Жванецького: Сьогодні - два з половиною роки, що немає з нами Михайла Жванецького.
Але щодня в пам'яті спливають його слова.
Різні. Але завжди у справі.
Правильно охарактеризував його Олег Сташкевич:
"Геній здорового глузду". Твори Жванецького вже пережили автора, І сьогодні, читаючи оповідання і монологи великого письменника, ми усвідомлюємо їхню актуальність, глибину."
Євген Михайлович повідомив усім про те, що сьогодні відзначає ювілей, 80 років, його великий друг, талановитий художник і педагог Есфір Серпіонова. Сьогодні ж у бібліотеці № 2 імені К.Г. Паустовського Есфір Наумівна відкрила виставку своїх дивовижних гобеленів ""Нехай лунають співи птахів", присвячену воїнам України. Він порадив усім завітати на виставку та познайомитися з творчістю талановитого художника і дивовижної людини.

Євген Михайлович звернув увагу студійців і гостей зустрічі, що в картинній галереї ВКО вчора відкрилася виставка живопису талановитої одеської художниці Ольги Котової, за творчістю якої він стежить понад 30 років і радить ближче познайомитися з її картинами.

Після вступного слова Євгена Голубовського до обов'язків ведучої зустрічі взялася письменниця Ганна Міхалевська. За традицією, що склалася, вона запропонувала поетам прочитати свої нові твори, потім - письменникам. Відкрив поетичні читання поет-початківець Євген Кабак, свої нові вірші прочитали Анна Маліцька, Анна Стремінська, Олександр Хинт, Клариса, Людмила Бурдейна, Тетяна Партіна, свої іронічні вірші прочитали Євген Ушан і поет-початківець Данило Мазурченко.

Знайомство з новою прозою студійців почалося також з новачка - член Всесвітнього клубу юних одеситів Микита Рибаченко прочитав своє оповідання "Молодь, дидактичність і купа гною". Приємно здивована якістю творіння юного одесита Катерина Безпалова вирішила познайомити всіх і зі своїм оповіданням про Одесу, яке викликало бурхливі оплески. Завершила зустріч Анна Міхалевська своїми невеличкими розповідями.

На прикінці зустрічі Євген Голубовський нагадав про проект ВКО і газети «Вечірня Одеса» під назвою «Мій двір». На сторінках Вечірки опубліковані розповіді вже чотирьох одеських авторів, в останньому номері газети вийшла розповідь Аркадія Хасіна. Євген Михайлович закликав усіх взяти участь у проекті, адже його підсумком стане велика книга розповідей про одеські подвір'я, яка буде видана Борисом Ейдельманом у його видавництві «Оптимум».

Після закінчення офіційної частини зустрічі учасники і гості довго не розходилися - молоді літератори з трепетом слухали відгуки своїх старших колег, обмінювалися контактами і своїми задумами. Скажімо по секрету, вас чекають нові цікаві зустрічі та проекти у ВКО за участю наших шанованих студійців.

Сьогодні ми познайомимо вас з новими розповідями Ганни Михалевської. Прозу і вірші інших учасників ви знайдете на сайті ВКО за посиланням: Літературна студія "Зелена лампа"