colontitle

9 вересня у Всесвітньому клубі одеситів зустрілися учасники літературної студії "Зелена лампа".

Створена 14 років тому за ініціативою Євгена Деменка та Євгена Михайловича Голубовського, студія "Зелена лампа" активно працює всі ці роки, поповнюючи свої лави новими поетами і письменниками, випускаючи у світ їхні нові твори, створюючи нові імена для зміцнення творчого духу Одеси.

Перша зустріч студійців після сумної дати 6 серпня, коли пішов у вічність беззмінний віцепрезидент ВКО і керівник "Зеленої лампи" Євген Михайлович Голубовський, була присвячена улюбленому вчителеві та наставнику.

Ведуча зустрічі Ганна Міхалевська запропонувала згадати Євгена Михайловича і знайти такі ж важливі слова, які знаходив він для кожного студійця, слова, що відображають світлу суть вчителя і наставника.

Уперше зустріч розпочалася з авторської пісні. Роман Моргенштерн, добрий друг Євгена Михайловича, на згадку про нього виконав пісню свого твору. Своєю творчістю Роман ділився тільки з найближчими друзями, до числа яких входив Євген Голубовський, який неодноразово спонукав Романа зробити свої чудові пісні, вірші і музику до яких він написав сам, надбанням усієї Одеси. І ось прем'єра відбулася цього дня, але, ми впевнені, Євген Михайлович почув твір Романа. Студійці бурхливими оплесками вітали прем'єру й отримали від автора обіцянку організувати свій творчий вечір.

Усі учасники зустрічі присвятили свої твори Євгену Михайловичу, кожен згадав керівника студії, вчителя та друга теплими словами.

Свої вірші прочитали: Микита Герус, Ганна Маліцька, Юлія Цимбал, Наїль Муратов, Владислав Китик, Владислава Іллінська, Ганна Стремінська, Олександр Хинт, Ольга Лєсовикова, прозу - Олена Андрейчикова та Ганна Міхалевська.

"Живемо далі...", творимо далі в ім'я любові та пам'яті Євгена Михайловича...

Відео-запис заходу - на YouTube-каналі ВКО за посиланням: https://youtu.be/pGWFnI52MwY