colontitle

Авторський проект Фелікса Кохріхта "Діалоги на Ніжинській" з програмою "ОДЕСЬКИЙ ДЖАЗ-КЛУБ: SECOND WIND"

Наші славетні земляки вважали таке - Леонід Утьосов : джаз народився в Одесі . Михайло Жванецький стверджував , що в звучанні імені міста, в ритмі хвиль, що накатують на берег моря, чує джазові - -саме блюзові ритми…. Тай в ментальності наших земляків, а вони (ми) – діти різних етносів, є прихильність до імпровізації. Вона, як звісно, головна риса справжнього Джазу.

Наприкінці 80 -х років минулого віку в Одесі народився перший Джаз-клуб, який сприяв розквіту цього демократичного жанру. Тоді та в послідуючі роки в нашому місті проходили Міжнародні фестивалі за участю відомих у світі виконавців, серед яких були й наші земляки. Про перший Клуб - в джазових енциклопедіях, рецензіях, афішах, та спогадах тих, хто його створював…

На початку 2023 року багаторічна ідея відродження Джаз--клубу одержала Second wind: з англійської - Друге дихання. І він відразу – з першого вечора у Всесвітньому клубі одеситів, що є нашим домом, став місцем, де збираються професійні музиканти, студенти, знавці та прихильники Джазу. Важливо, що Клуб відродився під час війни і є прикладом стійкості одеситів та нашої прихильності до мистецтва.

Саме у залі ВКО пройшла зйомка цієї програми.

Співрозмовниками Фелікса Кохріхта були і ті, що, як і він, створював перший Джаз-клуб, і відомі виконавці та педагоги, і молоді музиканти.

Відео-запис програми : https://youtu.be/_Y7cW6A9axs