colontitle

25 квітня у Всесвітньому клубі одеситів відбулася прес-конференція Олени Шевченко, Олексія Пєтухова та Майї Дімерлі, на якій вони розповіли про майбутні заходи фестивалю “Джаз - музика перемоги!”, присвяченого Всесвітньому дню джазу.

Maya Dimerli оголосила про проведення джазово-поетичних читань “Спів/розмова”, що пройде у Золотій залі Літературного музею (Ланжеронівська, 2) 30 квітня о 14.00. Участь візьмуть музиканти зі США, Німеччини, Литви, України, Швеції, Франції, Данії та Ізраїлю. Іноземні виконавці не зможуть бути присутніми, проте вже надіслали відео-матеріали для використання у рамках заходу.

“Ми вже навчилися жити у віртуальному світі”, - зауважила Майя.

О 12.00 того ж дня відбудеться концерт “Діти грають джаз!”, у рамках якого учні п'яти Мистецьких Школ (№1, №2, №3, №4 та №15) виступлять у Великій залі @школи мистецької Школи №1 ім. Е.Гілельса за адресою пров.Маяковського, 7.

У фестивалі візьме участь оркестр НГУ з найкращими джазовими творами військових оркестрів – 29-го квітня о 14.00 у ЦПКіВ ім. Шевченка, а також 30 квітня о 14.00 у Міському саду.

27 квітня о 14.00 очікуються нові експерименти - джазова меса; концерт для фортепіано з оркестром Джорджа Гершвіна; сюїта «Барокко і джаз» для флейти та джазового тріо; фрагменти з опери "Порги та Бесс" (вокал та фортепіано). Дуети: скрипка та фортепіано. Соло: фортепіано - регтайм, акордеон - буги-вуги, степ-імпровізація. Все це пройде у НМА ім. Нежданової (Новосільського, 63).

В рамках фестивалю буде проведено окремий концерт, присвячений 125-річчю Джорджа Гершвіна в Пресвітеріанській Євангелістській церкві з адресою Пастера, 62 - 29 квітня о 16.00.

Також було оголошено про третій концерт Сергія Терентьєва, який пройде у галереї Art Оdessa 28-го квітня у16.00.

Завершальним концертом фестивалю стане великий джем-сейшн у тій же галереї. У ньому візьмуть участь як учасники Джаз-клубу ВКО, що діють, так і спеціальні гості. Захід призначено на 30 квітня, 16.00

І це ще не все! Безпосередньо перед прес-конференцією, у справжньому джазовому стилі, виникла домовленість про ще один концерт. За спеціальної підтримки Всесвітнього клубу одеситів, Alexey Petukhov виступить із власною програмою паралельно фінальному джем-сейшену. Таким чином, у фестивалю буде цілих дві завершальні програми!

Сам Олексій прокоментував це так: “Одеса – це джазове місто, ми намагаємось підтримувати традиції. А джаз – це музика перемоги, і ми працюємо заради перемоги”.

Никита Рыбаченко